Γιατί είμαι υποψήφια:

Είμαι υποψήφια βουλευτής γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, ότι μπορούμε να χτίσουμε για μας και τα παιδιά μας μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία αξιών.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με στόχο και οδηγό τις βασικές αξίες της ζωής μου αλλά και του κινήματος: την ισονομία, την αξιοκρατία,την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μπεί ένα οριστικό τέλος σε ένα πελατειακό κράτος που δε σε σέβεται, αλλά σε προσβάλει καθημερινά, σε εξουθενώνει και σε αδικεί.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για σένα και μαζί σου δίνω αυτή τη μάχη με όλη μου τη ψυχή και ελπίζω στο καλό αποτέλεσμα.

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώνοντας μία περίοδο έντονης δραστηριότητας, με πολλές επισκέψεις στα νησιά, με πολλές συζητήσεις με νησιώτισσες και νησιώτες, η Σοφία Θεολογίτου δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για τον -δυστυχώς σύντομο- προεκλογικό της αγώνα.
Τις ημέρες που μας πέρασαν η κα Θεολογίτου επισκέφτηκε το νησί της Πάρου όπου ενημερώθηκε ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στη μελέτη σκοπιμότητας του εμπορικού λιμένα του νησιού ενώ για το αεροδρόμιο δεν έχουν γίνει μελέτες ούτε για τις κτηριακές εγκαταστάσεις, ούτε για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε και η απαίτηση για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου του νησιού. Στο κέντρο υγείας του νησιού υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση καθώς και πρόβλημα με τις πληρωμές των εφημεριών των ιατρών.
Στη Σύρο το βασικό πρόβλημα που συζητήθηκε και με το Δήμαρχο κ.Δεκαβάλλα, είναι η απαίτηση της θεσμοθέτησης της πολεοδομικής μελέτης της Ερμούπολης. Η καθυστέρησή της έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λειτουργίας της πόλης, καθώς πολλοί χώροι που έχουν δεσμευτεί για πράσινο ή στάθμευση κινδυνεύουν να κτιστούν και να χαθεί η μοναδική ευκαιρία «πράσινης ανάπτυξης» της πόλης. Στο νοσοκομείο της Σύρου οι υπηρεσίες υγείας στηρίζονται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, καθώς υπάρχει έλλειψη ιατρικού, παραϊατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και οικονομικά προβλήματα από την ελλιπή χρηματοδότηση. Οι συνταξιούχοι στο νησί αλλά και σε όλο το νομό είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν μία αλόγιστη πολιτική «παγώματος συντάξεων» με παράλληλη αύξηση κόστους διαβίωσης και υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας που τους προσφέρονται. Αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι μετά από τόσες δεκαετίας προσφοράς, τέτοια μεταχείριση από την πολιτεία;

Κάνοντας μια σύντομη αξιολόγηση όλων των προβλημάτων που καταγράφτηκαν κατά την περιοδεία της κας Θεολογίτου στα νησιά, είναι φανερό ότι οι υπηρεσίες υγείας, η υποστελέχωση, οι ελλιπείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και οι υποδομές είναι ίσως τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις νησιώτισες και τους νησιώτες. Τα θέματα αυτά δεν είναι άγνωστα για τη κα Θεολογίτου καθώς πολλές εισηγήσεις της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είχαν ως περιεχόμενο τα παραπάνω θέματα. Η κα Θεολογίτου δηλώνει έτοιμη να μεταβιβάσει τις δίκαιες απαιτήσεις των πολιτών μας και να αγωνιστεί για αυτές και μέσω της κεντρικής εξουσίας.

Συνεχίζοντας τον απολογισμό, θεωρούμε ότι δόθηκε μια μάχη με αξιοπρέπεια, χωρίς κούφιες υποσχέσεις, με απόλυτη κατανόηση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Κυκλαδίτες, με σοβαρές προτάσεις, χωρίς ίχνος αλαζονείας για το μέλλον. Στόχος είναι η νησιώτισσα να νιώσει ότι υπάρχει μια διαφορετική λύση στα προβλήματά της. Στόχος είναι ο νησιώτης να καταλάβει ότι η πολιτική δεν είναι πάντα υποκριτική.

Δεν είναι παράλογη η απαίτηση του να μπορούν όλοι στα νησιά μας να απολαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες, να μην υποχρεώνονται σε πολιτικούς για μια θέση εργασίας, να μη χρειάζεται να παρακαλάνε για τις υπηρεσίες που δικαιούνται, να μη νιώθουν ότι είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
Για τη δύναμη, την αγάπη και τη συμπαράσταση που δεχτήκαμε σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις νησιώτισσες και όλους τους νησιώτες. Μαζί καταφέραμε πολλά, μαζί θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.
Τις ημέρες αυτές, θα υπάρχουν φίλες και φίλοι της Σοφίας Θεολογίτου στο σπίτι της στην οδό Κλώνος και Κυπαρίσσου Στεφάνου 7 στην Ερμούπολη, από τις 19:00 ως τις 21:00 για να δεχτούν και να ενημερώσουν τους πολίτες που ενδιαφέρονται. Εκλογικό κέντρο δεν λειτούργησε καθώς το κόστος δεν το επέτρεπε. Το τηλέφωνο όμως της κας Θεολογίτου και το σπίτι της θα είναι ανοιχτό για όποιον το επιθυμεί.
Τέλος, αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια για τη δύσκολη, απαιτητική και άριστη δουλειά που έκαναν οι δημοσιογράφοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Κυκλάδων. Είναι συγκινητικό σε τόσα νησιά και σε τόσο ιδιαίτερο νομό να βλέπει κανείς τόση μεγάλη προσπάθεια, μεράκι και αγάπη για την ενημέρωση.
Σας ευχαριστούμε θερμά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου