Γιατί είμαι υποψήφια:

Είμαι υποψήφια βουλευτής γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, ότι μπορούμε να χτίσουμε για μας και τα παιδιά μας μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία αξιών.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με στόχο και οδηγό τις βασικές αξίες της ζωής μου αλλά και του κινήματος: την ισονομία, την αξιοκρατία,την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μπεί ένα οριστικό τέλος σε ένα πελατειακό κράτος που δε σε σέβεται, αλλά σε προσβάλει καθημερινά, σε εξουθενώνει και σε αδικεί.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για σένα και μαζί σου δίνω αυτή τη μάχη με όλη μου τη ψυχή και ελπίζω στο καλό αποτέλεσμα.

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Απόσπασμα από την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Παραθέτω παρακάτω ένα απόσπασμα από την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Δ.Ε.Θ., το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου ιδιαίτερα ειλικρινές και αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα:


ΤΡΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

1. Αλήθεια πρώτη: η παρακμή που βιώνουμε σήμερα δεν θα περάσει απλά, όταν ξεπεραστεί η διεθνής κρίση. Μακάρι να ήταν έτσι. Διότι η δική μας παρακμή δεν αφορά μόνο την οικονομική κρίση. Υπάρχει πολιτική κρίση, κρίση θεσμών, κρίση αξιών.

2. Αλήθεια δεύτερη: η οικονομία μας έχει καθηλωθεί. Ό,τι κι αν κάνουμε για να την ανακινήσουμε άμεσα, και θα κάνουμε, δεν θα οδηγήσει πουθενά, αν δεν συνοδεύσουμε τα άμεσα μέτρα με ριζικές αλλαγές στο πρότυπο ανάπτυξης.

3. Αλήθεια τρίτη: φτάσαμε εδώ, διότι δημιουργήσαμε ένα πελατειακό συγκεντρωτικό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, δεν στηρίξαμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, αφήσαμε την αγορά ανεξέλεγκτη και παραδώσαμε το κράτος στην διαφθορά, να σέρνεται από κάθε παράγοντα με ισχύ.

Από τον Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του Κινήματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε εξαρχής την διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας με μια άλλη, διαφορετική αντίληψη, που αναδεικνύεται από το τρίπτυχο: Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες. Θέλουμε στην προεκλογική μας εκστρατεία να αντικατοπτρίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα κυβερνήσουμε.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε μία δέσμη προτάσεων και μέτρων για τον σεβασμό στη δεοντολογία, τη διαφάνεια, το περιβάλλον και τον δημόσιο λόγο κατά τον εκλογικό αγώνα, και δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα αυτές τις προτάσεις θα τις εφαρμόσει μονομερώς, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να τις υιοθετήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει αφίσες κατά την προεκλογική περίοδο, ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν τα άλλα κόμματα.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να μην χρησιμοποιηθούν γιγαντοαφίσες για την προβολή οποιασδήποτε προεκλογικής δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην προστασία τού περιβάλλοντος και μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σε μια εποχή που η πολύπλευρη κρίση πλήττει τη μέση ελληνική οικογένεια, είναι χρέος των κομμάτων να διαφυλάξουν τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο και την αξιοπιστία της πολιτικής.

Σήμερα, κάνουμε ακόμη ένα βήμα. Ανακοινώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα χρησιμοποιήσει γιγαντοαφίσες κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Και καλούμε τη ΝΔ, που αρχικά αντέδρασε, όπως και τα άλλα κόμματα, να πράξουν το ίδιο.