Γιατί είμαι υποψήφια:

Είμαι υποψήφια βουλευτής γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, ότι μπορούμε να χτίσουμε για μας και τα παιδιά μας μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία αξιών.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με στόχο και οδηγό τις βασικές αξίες της ζωής μου αλλά και του κινήματος: την ισονομία, την αξιοκρατία,την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μπεί ένα οριστικό τέλος σε ένα πελατειακό κράτος που δε σε σέβεται, αλλά σε προσβάλει καθημερινά, σε εξουθενώνει και σε αδικεί.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για σένα και μαζί σου δίνω αυτή τη μάχη με όλη μου τη ψυχή και ελπίζω στο καλό αποτέλεσμα.

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ενημερώνουμε τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες ότι η κα Θεολογίτου Σοφία θα επισκεφθεί τα παρακάτω νησιά τις επόμενες ημέρες:
1. Τη Δευτέρα 21/9 το νησί της Νάξου όπου έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με πολίτες και τοπικούς φορείς.
2. Την Τρίτη 22/9 τη νήσο Σαντορίνη όπου η κα Θεολογίτου, μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα γίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θήρας στο Εμπορείο, στην Πλατεία Εμπορείου στις 18:00μμ
3. Την Τετάρτη 23/9 το νησί της Μήλου όπου θα συναντηθεί με νησιώτες, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς του νησιού. Παράλληλα, θα ακολουθήσει νέα ομιλία στο Δημαρχείο της Μήλου, στις 19:00μμ

Από τις συναντήσεις και τις επιτόπου επισκέψεις που πραγματοποίησε η κα Θεολογίτου την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφηκαν τα παρακάτω προβλήματα:

• Στη Σέριφο διαπιστώθηκε η μεγάλη υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών (ταχυδρομείο, Δήμος κτλ) που έχει άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα εξυπηρέτησης των νησιωτών.
• Στη Σίφνο κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού εντοπίστηκε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού (ιατροί, νοσηλευτές)και υλικοτεχνικών υποδομών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στο νησί.
• Στην Κέα η κα Θεολογίτου κατέγραψε την απαίτηση βασικών έργων υποδομής όπως ο ΧΥΤΑ και η αναβάθμιση δικτύων αποχέτευσης/ύδρευσης με μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Αν και οι προσπάθειες Δήμου και Νομαρχίας είναι σημαντικές στο τομέα αυτόν, η υποστελέχωση των υπηρεσιών τους καθώς και η υποβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου που αδυνατούν να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη, εξανεμίζουν τις δυνατότητες ένταξης των έργων σε προγράμματα χρηματοδότησης. Ειδικά για το θέμα της υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού μας, θα υπάρξει ειδικό Δελτίο Τύπου.
• Στη Φολέγανδρο, διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, ένα θέμα με το οποίο έχει απασχολήσει η κα Θεολογίτου το Νομαρχιακό Συμβούλιο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας της. Επίσης, στα θέματα Υγείας του νησιού, οι δύο αγροτικοί ιατροί και η μία νοσηλεύτρια δεν αρκούν για να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται οι κάτοικοι της Φολεγάνδρου. Έχει δικαίωμα το κράτος να καταδικάζει ένα μέρος των πολιτών του σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία παροχής υπηρεσιών;
• Στην Αμοργό τα προβλήματα δεν διέφεραν από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια. Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί και στηρίζεται στη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού του, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση του ιατρού ο οποίος προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες.

Οι συναντήσεις και οι επισκέψεις στα νησιά μας θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα. Στόχος δεν είναι οι προεκλογικές «κούφιες υποσχέσεις», αλλά η ουσιαστική επαφή, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τις νησιώτισσες και τους νησιώτες των Κυκλάδων. Στόχος είναι οι δίκαιες απαιτήσεις να μετατραπούν σε πράξη για να αναβαθμίσουμε επιτέλους τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου