Γιατί είμαι υποψήφια:

Είμαι υποψήφια βουλευτής γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, ότι μπορούμε να χτίσουμε για μας και τα παιδιά μας μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία αξιών.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με στόχο και οδηγό τις βασικές αξίες της ζωής μου αλλά και του κινήματος: την ισονομία, την αξιοκρατία,την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μπεί ένα οριστικό τέλος σε ένα πελατειακό κράτος που δε σε σέβεται, αλλά σε προσβάλει καθημερινά, σε εξουθενώνει και σε αδικεί.

Είμαι υποψήφια βουλευτής για σένα και μαζί σου δίνω αυτή τη μάχη με όλη μου τη ψυχή και ελπίζω στο καλό αποτέλεσμα.

Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου με 12 φορείς για το περιβάλλον

1. Το προηγούμενο Σάββατο, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπροσώπους των «12 φορέων για το περιβάλλον» και αντάλλαξε απόψεις για ένα νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την καλύτερη προστασία όλου του πρασίνου που έχει απομείνει στη χώρα μας και για την αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί.
2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε σε όλους τους τόνους, ότι οι καταστροφικές φωτιές στη Αττική πρέπει να αποτελέσουν μια «κόκκινη γραμμή», ένα σημείο κομβικό, που σηματοδοτεί το τέλος ενός μοντέλου ανάπτυξης και βάζει τις βάσεις για μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή, που μιλά για σχεδιασμό, για μια νέα πολιτική προστασίας της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος του Έλληνα πολίτη.
3. Όπως και για την Πελοπόννησο, έτσι και για την Αττική, είχαμε ετοιμάσει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο σκοπεύαμε να καταθέσουμε αλλά η Βουλή, με ένα σαφές μήνυμα προς όλους: Καμιά ανοχή στην ανομία στα καμένα της Αττικής. Στη συνάντηση με τους φορείς αυτούς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του εν λόγω νομοσχεδίου:
- Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες, με κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες περιγράφονται με μεγάλη σαφήνεια στο νομοσχέδιο.
- Ειδική Υπηρεσία πρόληψης και καταστολής αυθαιρέτων κατασκευών.
- Λειτουργία ενός τηλεπισκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών.
- Υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες.
- Επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου